Botany Labs s’uneix a la incubadora 3D de Barcelona per a la creació de prototips avançats

Imatge Botany Lab

3 de maig de 2022

Com una associació entre una incubadora tecnològica i una startup innovadora obre noves possibilitats per al sector de la purificació de l’aire.

Incubadora 3D de Barcelona: Prototipat en la seva màxima expressió

La incubadora d’impressió 3D de Barcelona, 3D Incubator, té l’objectiu d’incubar els 100 millors projectes relacionats amb la fabricació additiva en 5 anys, i el projecte KORU de Botany Labs és un d’ells.

La incubadora d’empreses d’alta tecnologia està cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i liderada pel Consorci de Zona Franca de Barcelona i la Fundació LEITAT.

Laboratoris de Botànica: El futur de la purificació de l’aire

Botany Labs SL és una startup tecnològica que desenvolupa purificadors d’aire sostenibles i intel·ligents (KORU Air) amb l’objectiu de millorar la salut de les persones al mateix temps que se centra en la sostenibilitat. L’empresa va ser fundada en 2020 per tres emprenedors visionaris, Friedrich Eickhoff (CEO), Andrea Silvestrin (COO) i Ahmed Elibiary (CTO), a Barcelona. Els tres fundadors tenen una visió audaç de com fer possible una vida més verda i saludable a través de la tecnologia.

El sector dels purificadors d’aire és un negoci multimilionari en expansió, amb una taxa de creixement anual constant de més del 10% fins a 2028. El problema és que la majoria dels purificadors d’aire es limiten a capturar els contaminants amb els seus filtres d’un sol ús (en la seva majoria HEPA) en lloc de destruir-los. La conseqüència és que milions de filtres HEPA tòxics acaben en els abocadors, on contaminen encara més el medi ambient.

Per a resoldre aquests problemes, així com l’enorme impacte de les tecnologies de filtres d’un sol ús en el nostre planeta, els tres fundadors de Botany Labs han desenvolupat “KORU – The smart and sustainable air purifier and smart plant pot”, gràcies a una col·laboració amb l’equip d’enginyeria mecànica de l’Institut d’Elements de Màquines i Tribologia de la Universitat de Kassel a Alemanya. Junts han desenvolupat un purificador d’aire i un dispositiu de reg de plantes intel·ligent que combina el poder de filtració de l’aire de les plantes, anomenat fitoremediació, com a primer pas en el procés de neteja de l’aire. Els fonaments d’aquest procés van ser descoberts per la NASA fa més de 30 anys, i s’ha demostrat la seva eficàcia en múltiples ocasions durant les últimes tres dècades.

Per a millorar el procés de filtració de l’aire, també han introduït un segon pas en el procés de purificació de l’aire del seu dispositiu: un filtre PCO (oxidació fotocatalítica) nano-revestit i rentable. El filtre està recobert de TiO2 (diòxid de titani) i s’activa mitjançant Leds UV-A.

El procés d’oxidació fotocatalítica és una potent tecnologia de purificació de l’aire amb capacitat per a destruir partícules de menys de 0,001 micres, mentre que els filtres HEAP només poden filtrar partícules d’una grandària de 0,3 micres.

En el procés d’activació es formen electrons altament reactius (radicals hidroxil i ions superòxid) que destrueixen els COV (compostos orgànics volàtils), els bacteris presents en l’aire i altres microorganismes. Les floridures, les olors i els virus transmesos per l’aire també es redueixen en gran manera gràcies a la llum UV, sense emetre ozó ni altres subproductes perillosos, a diferència d’altres tecnologies.

Però la recerca i el desenvolupament no acaben aquí. Els fundadors ja estan provant noves tecnologies de nanorecobriment que augmentaran l’eficàcia del filtre en més d’un 60%. Amb el nou revestiment, també pretenen destruir més del 99,98% del SARS-CoV-2 transmès per l’aire.

Purificació de l’aire impulsada per la naturaleza

Malgrat l’efectiva tecnologia de purificació d’aire, als fundadors els apassiona la simplicitat, el disseny i l’automatització.

Atès que el procés de purificació d’aire del dispositiu inclou plantes vives com a part de la seva filtració de 3 passos, era necessari automatitzar la cura de les plantes tant com fos possible. Però, com molts poden testificar, mantenir amb vida als nostres amics verds pot ser més desafiador del que sembla.

A aquest efecte, KORU incorpora un sistema de reg de plantes que representa una gran innovació per a una indústria tradicionalment estancada: la cura de les plantes. A través d’una sèrie de sensors integrats, el dispositiu monitora tots els paràmetres vitals que necessiten les plantes per a sobreviure, mentre millora la qualitat de l’aire. Totes les dades recopilades s’emmagatzemen en una base de dades botànica basada en el núvol on la intel·ligència artificial calcula el cicle perfecte de reg i fertilització, així com l’exposició a la llum, per a cada planta individualment.

El sistema de reg automàtic integrat proporciona aigua perfecta i feta a mida per a cada planta diferent que resideix dins del dispositiu. KORU està integrat amb una aplicació mòbil gratuïta a través de la qual s’envien recomanacions a l’usuari sobre on col·locar la planta, en funció de l’exposició a la llum. L’aplicació de KORU també brinda a l’usuari total transparència i control remot de la purificació de l’aire i la cura de les plantes en qualsevol moment.

Aquesta solució innovadora està dissenyada per a ajudar tant als consumidors privats com a les empreses a tenir un aire saludable en la llar o en l’oficina i estar envoltats de belles plantes, sense haver de reemplaçar filtres ni pagar de més pels serveis de cura de les plantes.

El purificador d’aire KORU es va llançar amb èxit a l’octubre de 2021 a la plataforma de finançament col·lectiu Indiegogo, on va recaptar més de 110 000 $ en comandes anticipades (més de 400 dispositius venuts). Encara accepten comandes anticipades mentre es preparen per a la producció en massa.

“Durant els més de dos anys i mig de desenvolupament i prova de productes, les últimes tecnologies d’impressió 3D com HP Multi Jet Fusion, SLA i MDF han estat vitals perquè l’empresa provi i optimitzi el fluxe d’aire i el disseny general”. va subratllar el Director de Tecnologia, Sr. Elibiary. “No obstant això, mai deixarem de millorar el nostre producte, per això estem emocionats de ser part de la incubadora d’empreses d’alta tecnologia 3D Incubator, liderada per grans institucions com El Consorci de Zona Franca i Fundació LEITAT. “Aquesta col·laboració”, continua Elibiary, “pot ajudar-nos a accelerar significativament les nostres iniciatives de R+D per a millorar molt la nostra tecnologia de filtració i fluxe d’aire”.

“En general, col·laboracions com aquesta són tot el que ens importa”, va anunciar F. Eickhoff, director executiu de Botany Labs, “s’ajusten al propòsit de la nostra empresa d’impulsar tecnologies sostenibles i disruptives a través de sinergies impactants amb l’ecosistema tecnològic local”.

La col·laboració és una oportunitat única per a Botany Labs, per a impulsar la innovació i convertir-se en l’empresa emergent líder en purificadors d’aire intel·ligents i sostenibles i jardineres intel·ligents.

Si desitja seguir la trajectòria de Botany Labs, pot consultar-los a las xarxes socials o visitar el seu lloc web.

 

Articles relacionats